Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Πρωτες παρατηρησεις για την ανακυκλωση και τα ΠΡΑσινα ΣΗμεια

Στέλνω δύο εικόνες σημερινές.Στη μια που είναι τα σκυλιά οι μπλέ κάδοι είναι 30 μέτρα πιό κάτω. Πρόκειται για πολύ κεντρικό δρόμο.


Η άλλη φωτογραφία είναι ΔΥΣΤΥΧΩΣ έξω από το σχολείο και το αθλητικό κέντρο.  Έβγαλαν σκουπίδια την Παρασκευή για να μείνουν εκεί μέχρι την Τρίτη!!!! Ήμαρτον! Δεν έχουν σ΄αυτό το σχολείο ακούσει τίποτε σχετικά με το πρόβλημα των απορριμμάτων; Την πλαστική καρέκλα ποιό απορριματοφόρο θα την πάρει;


Θα προτείνω την Τετάρτη την ενημέρωση πόρτα- πόρτα να την ξεκινήσουμε από εκεί.
Έκανα και έναν έλεγχο στους κάδους στο πεύκο. Στον κάδο με τα πλαστικά είχαν αδειάσει σταχτοδοχείο με αποτέλεσμα όλα να είχαν πασπαλιστεί με στάχτες. Αυτά για την ώρα
Καλό απόγευμα
Λόλα Μανώλης

Χτες ανοιξα και κοιταξα τους καδους στα ΠΡΑ.ΣΗ. κατω πλατειας και Α Δημοτικου στην πανω πλατεια.Στην κατω πλατεια μηδεν γυαλι στην πανω λιγα μπουκαλια αναμεσα τους και ενα απο αναψυκτικο. Τα αναψυκτικα να τα δινουμε πισω δεν ειναι για ανακυκλωση.ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ εκει που τα αγορασαμε.Αλουμινιο μηδεν.

Και εδω να σημειωσω πως οι μπλε καδοι ειναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΙ για ανακυκλωση αλουμινιου.Να βαλουμε κιτρινο για το αλουμινιο και να αξιοποιησουμε τους μπλε για χαρτι η πλαστικο η για ακομα περισσοτερα ΠΡΑ.ΣΗ.
Στον καδο του χαρτιου στην κατω πλατεια ηταν μια μεγαλη μαυρη σακουλα πλαστικη γεματη χαρτι.
ΛΑΘΟΣ.

Παμε στο ΠΡΑ.ΣΗ με μια τσαντα και μοιραζουμε τα ανακυκλωσιμα στον καθε καδο χωριστα.Στην συγκεκριμενη περιπτωση αδειζουμε το χαρτι στον καδο χαρτιου και πεταμε την πλαστικη σακουλα που το κουβαλησαμε στον διπλανο καδο του πλαστικου.

Λιγο πιο κατω απο το ΠΡΑ.ΣΗ της κατω πλατειας υπηρχε πρασινος καδος που ηταν τιγκα στο χαρτι και πλαστικο.Μια σακουλα μαυρη με φαγητα ηταν αφημενη διπλα στον καδο και ενας σκυλος ειχε συρει εξω τα σκουπιδια αναζητωντας φαγητο και κανοντας το δρομο χαλια.

Το ιδιο στην πανω Πλατεια στον καδο του πλαστικου υπηρχε και χαρτι.
Να γινει κατανοητο προσπαθουμε να μην κανουμε ΚεντροΔιαχωρισμουΑνακυκλωσιμωνΥλικων  στον χωρο αποθηκευσης.Αλλιως θα πρεπει να πληρωσουμε καποιον ανθρωπο για διαχωρισμο. Και αυτο καλο θα ηταν, να βρει καποιος ανθρωπος δουλεια, αλλα δεν υπαρχουν λεφτα αυτη τη στιγμη.Ετσι κι αλλιως καποιος θα πρεπει να ειναι στον χωρο αποθηκευσης γιατι οπως ειναι γνωστο και απο την εμπειρια της Κοιλαδας τους πρωτους μηνες ο κοσμος μπερδευεται αλλα και καποιοι πετανε και συμμεικτα μεσα στους καδους ανακυκλωσης.
Θυμιζω πως συμφωνα με την προταση Παπαθεμι αλλα και την δικια μου  ειναι αναγκει να οριστουν  υπευθυνοι για το καθε ΠΡΑ.ΣΗ σε γειτονιες και χωρια. Αυτοι θα συντονιζουν την δουλεια ενημερωσης πορτα πορτα στην περιοχη τους θα παρατηρουν πιθανα προβληματα η και αλλαγες στον σχεδιασμο θα ενηνμερωνουν τον Δημο. Οι υπευθυνοι αυτοι μονο απο την εθελοντικη ομαδα μπορει να προελθουν. Χρειαζεται ακομα ομαδα που θα μοιραζει ενημερωτικα φυλλαδια και θα εξηγει στους καταναλωτες σε ωρες αιχμης στα σουπερ μαρκετ.Αυτο το τριημερο που κατεβαινουν επισκεπτες παραθεριστες ειναι ευκαιρια το Πασχα θα ειναι μια νεα .Γενικα οι Αθηναιοι ειναι ενημεροι αρκει να τους δειξουμε τι κανουμε εδω στην περιοχη.
Μακης Κατσαΐτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου